Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryż po meksykańsku

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ryż 1/2 kg
pieczarki 1/2 kg
papryka zielona 2 sztuki
parówka 4 sztuki
olej 4 łyzki
cebula 2 sztuki
czosnek 3 ząbki
sos chili 250 ml
sól
Chili pieprz cayenne mielone Prymat
kukurydza 1 puszka
fasola czerwona 1 puszka

Przepis i sposób przygotowania na: Ryż po meksykańsku

Pieczarki, cebulę, i paprykę kroimy w kostkę/plasterki i dusimy, dodajemy pokrojone w 1 cm kawałki parówki, zmiażdżony czosnek. Ryz gotujemy i dodajmey do warzyw, zalewamy sosem chili, doprawiamy i całość dusimy, mieszamy. Pod koniec dodajemy kukurydze, fasolkę, doprawiamy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

tomek18 26.05.2012 20:46
smaczne
Marek6 12.07.2011 17:27
Dobre.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak