Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

rureczki

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Kwas cytrynowy Prymat 1.5 lyzeczki
ciasto francuzkie 4 szt
cukier 500 g
białko 9 szt

Przepis i sposób przygotowania na: rureczki

Ciasto francuskie kroimy na paski owijamy na stożki do rurek. Następnie smarujemy po górze roztrzepanym białkiem i posypujemy odrobiną cukru. Rurki wkładamy do rozgrzanego piekarnika (195°-200°) i pieczemy ok 17minut. kremik: 8 białek ubijamy na sztywno (jedno zabraliśmy do smarowania rurek), dodajemy cukier i nadal ubijamy. Gdy ciasto zrobi się nam takie świecące zaczynamy ubijać nad parą (jakieś 20-25minut). Pod koniec ubijania dodajemy łyżeczkę kwasku cytrynowego.Gdy krem mamy przygotowany napełniamy nim rurki koniec sa naprawde idealne w smaku polecam skosztowac:))

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agnieszka214 12.01.2013 17:07
ale pyszne zrobiłam fajne
angelika14 16.12.2011 16:18
takich jeszcze nie próbowałam ale na pewno smaczne jest
robert11 04.01.2011 17:20
szybko sie robi
MAŁGORZATA108 17.12.2010 16:26
Wyrróbuję w weekend.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak