Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krem truskawkowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

truskawki świeże 70 dag
jajko 5 szt
Żelatyna wieprzowa Prymat 5 łyżeczek
cukier 5 łyzek
śmietana kremowa % lub % 300 ml
cukier waniliowy 30 g

Przepis i sposób przygotowania na: Krem truskawkowy

Żelatynę namoczyć z kilkoma łyżkami zimnej wody, następnie zagotować, ostudzić. Jajka ubić z cukrem i cukrem waniliowym na pulchną masę. Truskawki zmiksować ze śmietaną, ubijając połączyć z jajkami i ostudzoną żelatyną. Wyłożyć do pucharków i wstawić do lodówki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mirosława4 11.06.2012 19:33
extra
Angelika10 05.11.2011 23:30
pychota
krzyniu1984 17.12.2010 15:42
sama słodycz :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak