Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z buraczków z jabłkiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

buraczki 1 kg
jabłka 3 szt
cebula 1 szt
cukier 1 łyżeczka
przyprawa kucharek 1 łyżeczka
sok z cytryny 1 łyżka
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z buraczków z jabłkiem

Buraczki ugotować w łupinach. Obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Cebulę podsmażyć na \"słomkowy\" kolor, dodać do tego obrane i starte jabłka. Dusić ok 10 minut. Po tym czasie dodać to do buraczków - przyprawić, skropić sokiem z cytryny.
Można podawać zarówno na ciepło jak i na zimno.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak