Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Domowe pikle

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

buraki czerwone 3 szt
marchewka 2 szt
kalafior 1 szt
sól do smaku
rozmaryn gałązki 2 szt
koloendra 2 łyżeczki
koper ziarna 2 łyżeczki
Gorczyca biała cała Prymat 2 łyżeczki
czosnek ząbki 4 szt
ocet winny 150 ml
cukier 250 g
seler naciowy 2 (łodygi)

Przepis i sposób przygotowania na: Domowe pikle

Buraki pokroić w kostkę, kalafior podzielić na różyczki, seler i marchew pokroić na mniejsze kawałki. Blanszować przez minutę w osolonej wodzie, odcedzić i wrzucić do wody z lodem. Do słoików włożyć po gałązce rozmarynu, łyżeczce kolendry, gorczycy i ziaren kopru, dodać po 2 ząbki czosnku, zalać marynatą, wystudzić. Włożyć do lodówki na co najmniej 24 godziny.
Zalewa: Ocet, cukier i 0,5 litra wody zagotować.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 16.11.2013 19:58
Muszą być smaczne.
Katarzyna59 25.06.2012 09:40
fajne
Gosia32
Gosia32 30.05.2011 08:54
same witaminki;]
mehia 06.04.2011 18:41
ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak