Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapusta z majerankiem do golonki

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta kiszona 1 kg
boczek wędzony 20 dkg
Kucharek przyprawa do potraw 1 łyżeczka
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt
ziele angielskie 5 szt
jałowiec 3 szt
pieprz w ziarnach 5 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Kapusta z majerankiem do golonki

Kapustę zalewamy wodą tak, żeby przykryła jej powierzchnię, dodajemy boczek i przyprawy i gotujemy do miękkości około godziny. Taka kapustę robię też do białej kiełbasy i kaszanki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pacpaw 04.03.2012 22:09
świetna
Justyna37 21.12.2011 10:45
calkiem dobra
ziutula
ziutula 31.07.2011 14:26
do golonki i schabowego jest pyszna...
Grażyna13 17.12.2010 14:03
Zapomnialam podać najważniejszej przyprawy - łyżka majeranku !

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak