Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos czosnkowy na bulionie

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

czosnek 6-7 ząbków
bulion 1 szkl
żółtko jajek 2 szt
ocet winny 2 łyżki
musztarda 2 łyżeczki
cukier do smaku
sól do smaku
pieprz do smaku
Bazylia suszona Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Sos czosnkowy na bulionie

Bulion podgrzać, dodać przeciśnięty czosnek, musztardę i ocet - wymieszać. Zagotować i zdjąć z ognia.
Żółtka roztrzepać w garnuszku z 2-3 łyżkami bulionu, a następnie wlać do garnka i mieszając chwilę podgrzewać nie dopuszczając do zagotowania.
Doprawić pieprzem, solą i cukrem.

Można podawać do ryb i pieczeni z baraniny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak