Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Keks z czekoladą

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 30 dag
jajko 5 szt
margaryna 25 dag
cukier 15 dag
migdały 10 dag
orzechy 10 dag
rodzynki 10 dag
skórka pomarańczowa 10 dag
czekolada 10 dag
proszek do pieczenia 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Keks z czekoladą

Migdały zalać wrzącą wodą i pozostawić na kwadrans, obrać ze skórek, posiekać. Czekoladę pokroić w kostkę a orzechy na mniejsze kawałki. Masło z cukrem utrzeć na pianę dodając po 1 żółtku. Gdy powstanie pulchna masa dodać ubito na sztywno pianę, wymieszać, dodać bakalie i mąkę z proszkiem do pieczenia, wymieszać. Wyłożyć do przygotowanej formy i upiec w 180 stopniach przez 35 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ankaryba 05.03.2013 08:25
ale pychotka :-)
Katarzyna59 28.08.2012 18:16
super
zuzanna_z 28.05.2012 11:48
fajny
Angelika10 27.12.2011 23:36
super
Monika193
Monika193 26.01.2011 13:01
z czekoladą jeszcze nie jadłam, ale musi być super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak