Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Barszcz ukraiński z mięsem

2.0
(2)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

żeberka wieprzowe 50 dag
buraki czerwone 40 dag
włoszczyzna 50 dag
fasola Jaś 10 dag
ziemniaki 50 dag
śmietana 250 ml
koncentrat pomidorowy 3 łyżki
sól do smaku
cukier do smaku
mąka 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Barszcz ukraiński z mięsem

Namoczoną poprzedniego dnia fasolę ugotować. Żeberka pokroić na porcje, zalać wrzącą wodą i gotować pod przykryciem. Pod koniec gotowania dodać pokrojone warzywa. Gotować około 10 minut, dodać ziemniaki, ugotować do miękkości. Mąkę wymieszać ze śmietaną i koncentratem pomidorowym, dodać do zupy, zagotować. Zupę połączyć z ugotowaną fasolą, przyprawić do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

anulka69 25.01.2012 08:48
lubi?
Wafelek2601 09.10.2011 11:29
super
Wafelek2601 09.10.2011 11:28
super
Iwona51
Iwona51 23.09.2011 21:39
uwielbiam barszcz
Mariusz10 08.08.2011 20:59
świetny barszczyk
MAR3STA 13.02.2011 20:12
do takiego barszczyku lubię dodawać dużo kapusty;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak