Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tosty razowe z krewetkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

białko 1 szt
mąka kukurydziana 1 łyżka
cebula 1 szt
Imbir mielony Prymat 1 łyżeczka
krewetki 10 dag
olej sezamowy 1 łyżka
sól do smaku
pieprz do smaku
sezam 3 łyżki
chleb tostowy 7 razowy

Przepis i sposób przygotowania na: Tosty razowe z krewetkami

Białko wymieszać z mąką, dodać imbir, sól i pieprz. Chleb tostowy zamoczyć w białku, wyłożyć na niego krewetki, posiekaną cebulę, skropić olejem sezamowym, posypać grubo sezamem. Tosty ułożyć na brytfannie, podlać olejem i zapiec w piekarniku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

olkaaa 11.07.2012 08:10
chętnie spróbuję

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak