Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z tuńczyka

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

papryka czerwona 1/2 szt
ser żółty 100 g
ogórek konserwowy 5 szt
jajko 2 szt
Kukurydza z Puszki 1/2 puszki
majonez 6 łyżek
sól do smaku
pieprz do smaku
tuńczyk w sosie własnym 1 puszka

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z tuńczyka

Jajka gotujemy na twardo, tuńczyka odsączamy z zalewy i po rozdrobnieniu widelcem wrzucamy do miski. Dodajemy pokrojone w drobną kostkę: jajka, ogórki i paprykę. Ser ścieramy na tarce o dużych oczkach i dodajemy do reszty. Na koniec dodajemy odsączoną kukurydzę i majonez. Wszystko mieszamy i doprawiamy solą i pieprzem do smaku. (Zdjęcie zrobione po 3 łyżkach majonezu, żeby było widać rozmiar pokrojonych składników - sałatka powinna być finalnie z większą ilością majonezu.)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak