Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Paprykowe łódeczki

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

papryka 10 małych strąków
twarożek 350 gram
jajko 2 szt
natka pietruszki 3 łyżki
Bułka tarta klasyczna Prymat do obtaczania
sól do smaku
pieprz do smaku
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Paprykowe łódeczki

Strąki papryki przekroić wzdłuż na połowę. Usunąć gniazda nasienne, umyć i osuszyć.
Twarożek wymieszać z posiekaną natką pietruszki, solą i pieprzem. Napełnić nim paprykę.
Jajka rozbełtać. Napełnione papryki zanurzać w jajku a następnie w bułce tartej. Czynność powtórzyć. Olej rozgrzać na głębokiej patelni (można też smażyć zanużone we frytkownicy), wkładać do tłuszczu po kilka połówek papryki i smażyć na złocisty kolor.
Podawać gorące :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak