Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rumiane żeberka z musztardą

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

żeberka 1 kg
cebula 2 szt
czosnek 2 ząbki
musztarda 1 łyżka
przecier pomidorowy 1 łyżka
sos sojowy 3 łyżki
olej 2 łyżki
kminek 1 łyżka
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżka
sól 1 łyżka
pieprz 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Rumiane żeberka z musztardą

Czosnek i cebulę obrać, posiekać. Sos sojowy połączyć z musztardą, przecierem pomidorowym i olejem. Dodać do tego cebulę, czosnek, kminek, paprykę, sól i pieprz - dokładnie wymieszać. Mięso pokroić na mniejsze części, umyś, osuszyć i posmarować marynatą. Owinąć w folię aluminiową i włożyć na ok godzinę do lodówki. Wyjąć z folii. Grilować po 10-15 minut z każdej strony.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak