Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pesto

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

migdały 1 garść
czosnek 3 ząbki
bazylia 1 garść
pomidory bez skóry 3
oliwa 1 szklanka
sól
pieprz
cukier

Przepis i sposób przygotowania na: Pesto

Całe migdały parzymy gorącą wodą, obieramy ze skórek i prażymy na patelni.
Następnie wrzucamy je do moździerza i ucieramy, dodajemy czosnek, połowę oliwy, zioła i wciąż ucieramy. Na końcu dodajemy pomidory, przyprawy i ucieramy do momentu, w którym konsystencja masy będzie nam odpowiadała.
Wspaniały dodatek do makaronów, ryb, mozarelli...

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Betka 20.05.2012 14:53
fajne;)
magical66 02.09.2011 17:58
super
Iwona45 20.08.2011 12:51
mniam
pacpaw 13.07.2011 20:18
fajne pesto
Patrycja33 21.06.2011 14:43
chciałabym mieć dzisiaj taki obiadek
Gosia32
Gosia32 24.05.2011 09:41
mniam
Justyna Jussstiii 01.05.2011 10:57
smakowite
Dorota59 15.04.2011 14:35
dla mnie bomba-napewno wypróbuję
Gosia32
Gosia32 09.04.2011 09:48
fajne
IKrakowianka 08.04.2011 23:08
super!
AgaS10 09.03.2011 20:11
chyba nigdy tego nie jedliśmy:)
Krystyna32 06.02.2011 00:02
lubie !

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak