Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

wątróbka w pomidorach

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wątróbka wieprzowa 50 dag
cebula biała 2
pomidor 50 dag

Przepis i sposób przygotowania na: wątróbka w pomidorach

Wykonanie:

Pomidory sparzamy i obieramy ze skórki, dusimy przez 10 minut. Cebulę kroimy w plastry i smażymy na oleju-można doprawić do smaku. Wątróbkę kroimy w plastry i posypujemy solą i pieprzem, następnie obtaczamy w mace i smażymy na oleju. Do usmażonej wątróbki dodajemy cebulę i pomidory. Całość dusimy pod przykryciem jeszcze kilka minut. danie możemy udekorować surowym pomidorem.
SMACZNEGO:)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Adamorek 09.09.2011 00:23
pyszności
Adamorek 03.05.2011 14:34
chyba wolę tradycyjna z patelni

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak