Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cukinia nadziewana mięsem

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cukinia 2 szt
mięso mielone 40 dag
cebula 2 szt
jajko 1 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat 3 lyżki
smalec 1 łyzka
śmietana 1 szkl
mąka 1 lyzka
sól do smaku
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Cukinia nadziewana mięsem

Cukinię przekroić wzdłuż i łyżką wydrążyć miąższ. Cebulę posiekać, dodać do mięsa, wymieszać z jajkiem i tartą bułką. Przyprawić solą pieprzem i papryką. Wydrążone cukinie napełnić nadzieniem, ułożyć w brytfannie posmarowanej tłuszczem. Wstawić do nagrzanego piekarnika, podlewając niewielką ilością wody. Gdy będą zrumienione, polać smietaną wymieszaną z mąką, zapiec.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 08.03.2014 21:36
Smakowita jest.
edyta44 18.04.2013 19:43
bardzo fajna sprawa
Bożena13 26.07.2012 09:22
smacznie wygląda;))
Iwusia 20.04.2012 21:52
i smaczny obiad mamy w sezonie :)
jogobella231
jogobella231 29.02.2012 21:21
pycha
Angelika10 09.01.2012 01:48
pyszna
Małgosia6 19.12.2011 11:20
rewelacja
ewaa 26.10.2011 22:21
super
irenka 29.08.2011 21:16
smaczne,robię podobnie
Gosia32
Gosia32 10.06.2011 09:32
dla mnie bomba;]

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak