Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Klopsiki rybne w sosie śmietanowo-koperkowym

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

dorsz 60 dag
cebula 1 sztuka
bułka 1 sztuka
koperek 1 pęczek
jaja 2 sztuki
śmietana 3 łyżki
masło 1 łyzka
mąka 1 łyżka
bulion warzywny 2 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Klopsiki rybne w sosie śmietanowo-koperkowym

Bułkę moczymy w mleku, odciskamy. Cebulę i koperek siekamy i podsmażamy na masle. Rybę mielimy, dodjamey odciśnięta byłkę, jajka, doprawiamy. Wyrabiamy masę i formujemy klopsiki. Gorujemy w bulionie 7 minut. Do wygotowanego bulionu dodajemy koperek, zaprawiamy mąką i śmietaną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pigila
pigila 17.12.2010 08:35
muszą byc delikatne
Małgorzata113 17.12.2010 08:11
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak