Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Polędwica ze szpinakiem

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szpinak 1 kg
ser czosnkowy 3 łyzki
mleko 3 łyzki
pieczarki 10 dag
natka pietruszki 2 łyżki
sól do smaku
polędwica 10 wędzona

Przepis i sposób przygotowania na: Polędwica ze szpinakiem

szpinak ugotować w lekko osolonej wodzie, odcedzić. Pieczarki posiekać, wymieszać z natką pietruszki, serkiem i mlekiem. Na dno naczynia żaroodpornego wyłożyć szpinak, na nim ułożyć plastry polędwicy i masę pieczarkowo serową. Włożyć do nagrzanego piekarnika do 200 stopni na 20 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwusia 21.06.2012 22:12
ale smakowita
Motorek 08.05.2012 09:11
extra
Iwona51
Iwona51 15.12.2011 10:32
super
Małgorzata113 17.12.2010 08:08
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak