Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotlety ziemniaczano-grzybowe

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki obrane 650 gram
mąka tortowa 1 szklanka
grzyby 250 gram
jajko 1 sztuka
cebula 1-2 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Kotlety ziemniaczano-grzybowe

Cebulę posiekać w kostkę i zeszklić na patelni na oleju, dodać pokrojone w kostkę grzyby. Odstawić. Ziemniaki zetrzeć na średniej tarce. Wbić jajko, wymieszać, teraz połączyć farsz grzybowy z ziemniakami, dodać mąkę (więcej niż szklanka, ciasto ma być gęste), wymieszać, doprawić sola i pieprzem i smażyć na oleju.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Mariposas 10.01.2011 13:04
ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak