Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka ryżowa z boczkiem

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

boczek wędzony 25 dag
groszek konserwowy 20 dag
pomidory 30 dag
ocet winny 1 łyżka
oliwa 3 łyzki
tymianek 1 łyżeczka
czosnek 1 zabek
sól do smaku
pieprz do smaku
jajko ugotowane na twardo 3 szt
ryż 1 (ugotowany na sypko)

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka ryżowa z boczkiem

Ocet winny wymieszać z oliwa, tymiankiem, zmiażdżonym czosnkiem, sola i pieprzem. Tak przygotowanym sosem zalać ryż i wymieszać, ostudzić. Boczek pokroić w słupki, usmażyć na patelni na chrupko. Do ryżu wsypać groszek, posiekane jajka, pokrojone pomidory i usmażony boczek, wymieszać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta 05.02.2014 11:22
smaczna sałatka
IlonaAlbertos 24.12.2013 22:25
Będę musiała kiedyś zrobić.
Angelika10 24.07.2012 00:52
fajna
Monika193
Monika193 28.12.2011 12:59
smaczna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak