Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pakowaniec z bakaliami

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 60 dag
mleko 300 ml
drożdże 6 dag
masło 15 dag
jaja 4 szt
cukier puder 0,5 szklanki
rodzynki 20 dag
orzechy włoskie 20 dag
figi 20 dag
śliwki suszone 10 dag
tłuszcz do formy

Przepis i sposób przygotowania na: Pakowaniec z bakaliami

Drożdże rozetrzeć z cukrem, rozprowadzić ciepłym mlekiem. Dodać przesianą mąkę, jajka, cukier, szczyptę soli oraz stopione masło, wyrobić ciasto i pozostawić do wyrośnięcia. Orzechy posiekać i podrumienić na suchej patelni. Wszystkie bakalie drobno pokroić i wymieszać. Do formy włożyć połowę ciasta, na nim rozłożyć bakalie, przykryć pozostałym ciastem. Pozostawić do ponownego wyrośnięcia. Upiec w 170 stopniach około 50 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kate131 16.12.2012 11:24
super
Seba 07.06.2012 10:43
super
Rybciia 25.05.2012 11:34
super!!!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak