Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Migdałowe ciasteczka

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

cukier drobny 150 gram
migdały 300 gram

Przepis i sposób przygotowania na: Migdałowe ciasteczka

Migdały włożyć do misy i zalać gorącą wodą. Odczekać, skorka z migdałów teraz lepiej zejdzie. Oczyścić migdały, osuszyć i zmielić w blenderze. Wymieszać oba cukry z migdałami, wbić jajko, przemieszać i wyrobić ciasto. Formować okrągłe ciasteczka, kłaść na papier do pieczenia, pomazać białkiem lub masłem i piec w 180 stopniach ok. 20-25 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krzysztof42 13.09.2011 15:17
o jej
Goya 08.04.2011 22:50
oooooooooooo
Goya 14.12.2010 19:40
fajne
Margo1 29.09.2010 07:42
lubię takie ciacha
sylwiachmiel 22.05.2010 16:15
takich jeszcze nie pieklam
banditka 18.05.2010 20:09
DO PRZEPISU:1 cukier waniliowy

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak