Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczarki zapiekane

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki 1 kg
mleko 2 szklanki
masło 2 łyżki
mąka 2 łyżki
żółtko jajek 3 szt
pieprz do smaku
oliwa 3 łyżki
szalotka 3 szt
sól do smaku
ser żółty 10 (tarty)

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczarki zapiekane

Pieczarki i szalotki obrumienić na oliwie, oprószyć solą i ułożyć w naczyniu żaroodpornym. Masło stopić, wymieszać z mąką, rozprowadzić niewielką ilością zimnego mleka, wlać do reszty mleka i zagotować. Połączyć z żółtkami, z utartym serem, przyprawić do smaku solą i pieprzem. Sosem zalać ułożone w naczyniu pieczarki, wstawić do nagrzanego piekarnika i zapiec. Podawać z pieczywem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna59 21.09.2013 14:47
smaczniutkie,
pipi765 20.01.2012 11:24
są świetne
edyta44 12.10.2011 10:58
super
mikrusiak 16.12.2010 21:00
hm...może byc mniam,...;p
mikrusiak 16.12.2010 21:00
hm...może byc mniam,...;p
mikrusiak 16.12.2010 21:00
hm...może byc mniam,...;p
mikrusiak 16.12.2010 21:00
hm...może byc mniam,...;p

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak