Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Barszcz czerwony na zakwasie

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

buraki 70 dag
zakwas buraczany 500 ml
rosół 250 ml
czosnek ząbki 2 szt
sól do smaku
pieprz do smaku
cukier do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Barszcz czerwony na zakwasie

Buraki obrać, pokroić w kawałki i przepuścić przez sokowirówkę. Otrzymany sok połączyć z rosołem i zakwasem buraczanym, zagotować. Przyprawić do smaku posiekanym czosnkiem, solą, cukrem i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwusia 12.02.2013 23:09
smakowity barszczyk
babajaga1969 21.10.2012 19:03
fajne
Wafelek2601 31.10.2011 00:17
pyszny
matii6 16.12.2010 19:52
idealny na wigilię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak