Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bigos z rodzynkami

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta kiszona 500 gram
łopatka bez kości 500 gram
masło 3 łyżki
cebula 1 sztuka
kiełbasa 2 sztuki
grzyby leśne 8 sztuk
rodzynki 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Bigos z rodzynkami

Kapustę ugotować i odsączyć. Mięso pokroić w kostkę i podsmażyć na maśle. Cebulę i grzyby pokroić w plasterki i dodać do mięsa, smażyć przez ok 3 minuty. upieczone mięso dodać do kapusty. kiełbasę pokroić w plasterki. i dodać do całości. Kolejne kilka minut dusić, bigos doprawić przyprawą Prymat. Na końcu dodać rodzynki i dusić na małym ogniu ok 30 minut.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kopiko1983 22.03.2011 21:04
A to ciekawe!!! Muszę wypróbować!!!
matii6 21.03.2011 16:29
ja też dodaję rodzynki,,,
magical66 20.01.2011 14:49
PEWNIE SMACZY
Pati8 16.12.2010 20:18
bigosu z rodzynkami jeszcze nie jadłam...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak