Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

dorsz po grecku

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

filet z dorsza 1 kg
przecier pomidorowy 1 słoik
cebula 1 szt
olej
Bułka tarta klasyczna Prymat
jajko 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: dorsz po grecku

filet z dorsza oczyścić z łusek umyć i posolić.w miseczce rozbić jajka,dorsza obtoczyć w jajku i tartej bułce nałożyć na patelnie na rozgrzany olej usmażyć i włożyć do miski,do patelni dolać więcej oleju i podgrzać pokroić cebulę w piórka i usmażyć na złoty kolor zalać ją wodą i dodać sól,pieprz 2 liście laurowe 4 ziela angielskie, gdy zagotuje dodać przecier pomidorowy i trochę cukru,doprawić ma być trochę słodkie.Tą zalewą zalać dorsza.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

m1monika 17.12.2010 16:44
po prostu pycha!!!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak