Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Legumina porzeczkowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

chleb tostowy 8 kromek
porzeczki czerwone 2 szkl
mleko 1 szkl
cukier waniliowy 1 łyzka
jajko 2 szt
cukier 4 łyzki

Przepis i sposób przygotowania na: Legumina porzeczkowa

Porzeczki oprószyć 2 łyżkami cukru lekko zmiażdżyć. W wysokim żaroodpornym naczyniu układać warstwami chleb i porzeczki. Mleko zagotować z cukrem waniliowym. Po ostygnięciu jajka ubić z 2 łyżkami cukru, dodać do mleka, wymieszać. Mlekiem zalać chleb i porzeczki. Zostawić na 20 minut, następnie wstawić na 30 minut do nagrzanego piekarnika.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 27.06.2012 23:45
Smakowity pomysł
Iwusia 26.06.2012 23:14
pychotka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak