Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa kerm pieczarkowo- cebulowa

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bulion warzywny 1,5 l
pieczarki 60 dag
cebula 2 szt
masło 1 łyżka
smietana 18% 250 ml
pieprz
sos sojowo grzybowy
pietruszka zielona
mąka 3-4łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa kerm pieczarkowo- cebulowa

Do bulionu wrzucamy połowę obranych i pokrojonych w plasterki pieczarek i gotujemy.
Resztę pieczarek kroimy i wraz z pokrojoną cebulą smażymy na maśle, a następnie rozdrabniamy blenderem i dodajemy do bulionu.
W śmietanie rozprowadzamy mąkę, a później zagęszczamy nią zupę.
Dodajemy posiekaną zieloną pietruszkę. Doprawiamy sosem sojowo- grzybowym i pieprzem.
Podajemy z makaronem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ankaryba 10.10.2013 08:19
smaczna :-)
Aneta41 23.03.2012 18:41
ekstra taka zupka
bami 30.01.2012 16:43
Apetyczna zupa :)
Izabela/bella81 24.09.2011 08:23
smaczna
Marzena34 18.07.2011 20:13
super bardzo lubie takie zupy
magical66 01.06.2011 13:40
lubię taką...
Gosia32
Gosia32 29.05.2011 08:22
pycha
ela16 25.05.2011 09:32
pychota..
Ewelina47 03.04.2011 22:07
zjadło by się
m1monika 29.03.2011 14:56
brzmi apetycznie :)))
Grazyna0211 19.03.2011 09:51
aż mi się takiej zachciało?
misiek123 02.03.2011 11:27
fajna sprawa!!!
kanu83 10.02.2011 08:49
Pychotka
aggankx 02.02.2011 21:04
zupa kerm? brzydka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak