Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Filety z kurczaka panierowane z serem

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filety z kurczaka 4 szt
mąka 5 łyżek
jajko 2 szt
sól do smaku
pieprz do smaku
ser żółty 1 (tarty)

Przepis i sposób przygotowania na: Filety z kurczaka panierowane z serem

Filety z kurczaka lekko rozbić tłuczkiem, oprószyć solą i pieprzem. jajko lekko ubić z 3 łyżkami wody, dodać utarty ser. filety obtaczać w mace, następnie w jajku z serem. Smażyć na rozgrzanym tłuszczu na patelni lub upiec w piecyku na ruszcie.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

anulka69 18.05.2012 08:56
pycha
olkaaa 14.05.2012 08:19
extra
olkaaa 14.05.2012 08:18
etra
ankaryba 22.04.2012 16:49
super!!!
Iwona51
Iwona51 22.11.2011 09:13
fajne
mehia 31.01.2011 08:50
to coś dla mnie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak