Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa fasolowa na mięsie

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

włoszczyzna 2 pęczki
cebula 1 szt
papryka 1 szt
fasola 20 dag
mięso 50 dag
ziemniaki 4 szt
śmietana 1 szklanka
papryka mielona 1 łyżeczka
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa fasolowa na mięsie

Fasolę namoczyć poprzedniego dnia, następnie ugotować z pokrojonym w drobną kostkę mięsem. Warzywa pokroić w paski, włożyć do mięsa i gotować do miękkości, pod koniec dodać drobno pokrojone ziemniaki, ugotować. Dodać śmietanę, przyprawić do smaku solą, pieprzem i sproszkowana papryką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 15.11.2013 17:08
Apetyczna zupka.
Katarzyna59 31.10.2013 18:12
pyszna zupka
Iwusia 26.01.2013 23:24
bardzo smaczna zupka
Seba 07.06.2012 10:43
pycha
Gosia32
Gosia32 31.07.2011 13:51
mniam
mehia 29.12.2010 08:05
fasolówka jest the best - zwłaszcza w takie zimowe dni ;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak