Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kalarepka nadziewana

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kalarepka 10 szt
bułka 1 szt
śmietana 250 ml
jajko 1 szt
tłuszcz 1 łyżka
majeranek 0,5 łyżeczki
sól do smaku
pieprz do smaku
mięso mielone wieprzowe 15 dag
cielęcina 15 mielona

Przepis i sposób przygotowania na: Kalarepka nadziewana

Młode kalarepki obrać i wydrążyć ze środka. Wydrążone środki kalarepek ugotować, odcedzić i zmiksować. Bułkę zamoczyć w wodzie. Mięso, zmiksowane kalarepki, namoczoną bułkę przyprawić majerankiem, solą i pieprzem, dodać jajko. Wszystkie składniki dokładnie wymieszać. Gotowym farszem napełniać wydrążone kalarepki. Rondel wysmarować masłem, ułożyć w nim nadziana kalarepkę, podlać wodą, dodać tłuszcz i dusić na wolnym ogniu pod przykryciem. Gdy kalarepka jest miękka, podlać śmietaną i dusić jeszcze przez chwilę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Motorek 19.09.2012 09:24
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak