Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Polędwica wołowa w ziołach

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

polędwica 1 kg
pieprz ziarnisty 10 szt
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
rozmaryn 1 łyżeczka
bazylia 1 łyzeczk
słonina 10 dag
oliwa 2 łyżki
sok z cytryny 4 łyżki
masło 1 łyżka
sól do smaku
pieprz do smaku
czosnek ząbki 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Polędwica wołowa w ziołach

Polędwicę natrzeć rozgniecionym czosnkiem, rozkruszonymi ziołami, naszpikować słoniną. Ułożyć w naczyniu żaroodpornym, posypać pieprzem i rozkruszonymi liśćmi laurowymi, skropić sokiem z cytryny. Pozostawić na 1 dzień w lodówce. Wyjąć i obrumienić na oliwie, skropić wodą, oprószyć solą i udusić do miękkości.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna59 28.05.2013 18:52
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak