Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Klopsy z orzechami włoskimi

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

orzechy włoskie 500 gram
olej 4 łyżki
marchewka 2 szt
mięso mielone 500 gram
jajko 2 szt
cebula 1 szt
sól do smaku
pieprz do smaku
natka pietruszki 5 łyżek

Przepis i sposób przygotowania na: Klopsy z orzechami włoskimi

Orzechy pokroić na kawałki i prażyć przez kilka minut na patelni bez tłuszczu. Marchewki obrać, umyć, pokroić drobniutko i usmażyć na oleju. Cebulę obrać i posiekać drobniutko - wymieszać z mięsem - dodać jajka, orzeszki, marchewkę, posiekaną natkę pietruszki i przyprawy. Wyrobić.
Uformować 16 klopsów i usmażyć na oleju.

Można podawać z pomidorami albo marchewką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak