Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mus z truskawek i porzeczek

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

truskawki 20 dag
porzeczki 20 dag
cukier 4 łyżki
białko 4 szt
Żelatyna wieprzowa Prymat 4 łyżeczki
cukier waniliowy 15 g

Przepis i sposób przygotowania na: Mus z truskawek i porzeczek

Żelatynę wymieszać z zimną wodą, zostawić na 10 minut następnie zagotować. Umyte owoce zmiksować. Białka ubić na sztywna pianę z dodatkiem cukru i cukru waniliowego. Pianę wymieszać z żelatyną i przecierem owocowym. Włożyć do salaterek, wystudzić.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Rybciia 17.06.2012 21:24
pyszny!!!
anulka69 30.03.2012 09:55
super
IZABELA29 23.02.2012 08:34
lubię musy ...a z porzeczkami jeszcze nie jadłam
olkaaa 23.02.2012 08:12
fajne
Angelika10 19.09.2011 21:52
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak