Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczarki na grzankach

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

chleb tostowy 10 kromek
pieczarki 50 dag
ser żółty 10 plasterków
masło 10 dag
śmietana 1 lyżka
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 łyżka
sól do smaku
pieprz do smaku
cebula 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczarki na grzankach

Posiekaną cebulę zrumienić na łyżce masła, dodać pokrojone pieczarki i poddusić. Miękkie oprószyć mąką, dodać śmietanę, bułkę tartą, zagotować, odstawić i połączyć z żołtkiem. Przyprawić do smaku solą. Kromki posmarować masłem, na każdy położyć plasterek sera, ułożyć na blasze i zapiec w piekarniku. Przed podaniem na każdą nałożyć porcję pieczarek.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Dorian 01.02.2014 00:17
pyszne pieczarki
mehia 09.06.2011 18:32
niezłe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak