Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sznycle cielęce

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso cielęce bez kości 1 kg
jaja 7 szt
mąka 3 łyżki
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 szklanka
sól do smaku
pieprz do smaku
przyprawa kucharek 1 łyżka
smalec (do smażenia)

Przepis i sposób przygotowania na: Sznycle cielęce

Mięso pokroić na porcje w poprzek włókien, zbić tłuczkiem, oprószyć pieprzem i przyprawą kucharek. obtoczyć w mące, w dwóch rozmieszanych jajkach i obtaczać w tartej bułce. Smażyć na rozgrzanym tłuszczu z obu stron. Oddzielnie usmażyć jajka sadzone. Sznycle ułożyć na półmisku, na każdym położyć po jednym jajku. Podawać zaraz po usmażeniu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna59 10.03.2014 09:24
smaowite sznycle
czekoladka_m 02.12.2013 12:08
Ale apetyczne!!! Aż ślinka cieknie;)
olkaaa 30.06.2012 17:18
muszę koniecznie zrobić
ankaryba 15.06.2012 08:36
pyszne :-)
Motorek 07.03.2012 09:18
pycha
tomek18 20.10.2011 12:45
super
tomek18 20.10.2011 12:45
super
mehia 04.05.2011 20:51
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak