Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kaczka duszona w kapuście

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kaczka 1 kg
kapusta czerwona 1 kg
cebula 2 szt
wino czerwone 0,5 szklanki
boczek wędzony 15 dag
ocet jabłkowy 1 łyżki
jabłko 1 szt
sól do smaku
cukier do smaku
smalec 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Kaczka duszona w kapuście

Kaczkę podzielić na porcje i obrumienić na smalcu, osolić podlać odrobiną wody i udusić pod przykryciem do miękkości. Boczek pokroić w kostkę i stopić, drobno posiekaną cebulę zrumienić na boczku. Poszatkowaną kapustę podlać odrobiną wody dodać cebulę z boczkiem dusić do miękkości. Przyprawić solą, octem, i cukrem. Mięso z kaczki wyłożyć na kapustę, dodać wino, wymieszać i dusić jeszcze kilka minut. Podawać z ziemniakami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adam1f 23.06.2012 00:22
dobra
ankaryba 24.04.2012 12:48
super!!!
olkaaa 28.02.2012 07:53
ciekawy przepis
Angelika10 10.07.2011 19:38
Smaczne.
Gosia32
Gosia32 27.05.2011 07:37
ciekawe;]

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak