Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Deser serowo-czekoladowy z pomarańczową nutą

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

serek mascarpone 50 dag
śmietanka 30 % 1/2 szklanka
gorzka czekolada 10 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Deser serowo-czekoladowy z pomarańczową nutą

Pomarańczę starannie umyć i osuszyć. Delikatnie zetrzeć skórkę. Obrać owoc z białej części i błonek. Czekoladę połamać na kawałki, rozpuścić na parze lub w kuchence mikrofalowej. Lekko ostudzoną wymieszać z serkiem, a potem ze śmietanką ubitą z cukrem waniliowym i skórką pomarańczową. Deser rozłożyć do pucharków i schłodzić w lodówce. Podawać przybrany cząstkami pomarańczy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krzysztof42 10.09.2011 11:08
deser zawsze dobry jest
iwona332 17.09.2010 23:44
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak