Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fasolka szparagowa duszona

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

fasola szparagowa 0,5 kg
olej słonecznikowy 3 łyżki
czosnek ząbki 2 szt
pomidor 30 dag
cebula 2 szt
papryka 1 szt
natka pietruszki 2 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Fasolka szparagowa duszona

Cebulę pokroić w krążki i poddusić na oleju dodać oczyszczoną fasolkę, wymieszać, oprószyć solą i pieprzem. Podlać odrobiną wody i dusić pod przykryciem około 10 minut. Pomidory obrać ze skórki i pokroić w cząstki, czosnek drobno posiekać, paprykę pokroić w zapałkę. Wszystko razem połączyć z fasolką i udusić do miękkości. Przyprawić do smaku sola i pieprzem, posypać natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Alex_M 03.07.2013 19:14
fajny pomysl na fasolke :)
Iwusia 19.11.2012 22:57
coś pysznego
Katarzyna59 16.10.2012 19:00
pyszna
olkaaa 03.10.2012 11:49
po prostu pycha!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak