Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mazurek bakaliowy

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masło 30 dag
mąka 30 dag
jaja 6 szt
cukier 20 dag
cukier waniliowy 30 g
rodzynki 10 dag
migdałowe płatki 10 dag
orzechy 10 da
śliwki suszone 10 dag
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
tłuszcz do formy
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Mazurek bakaliowy

Masło z cukrem i cukrem waniliowym utrzeć na puchną masę dodając po 1 jajku. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i bakaliami, dodać do masy i dokładnie wymieszać. Wyłożyć na wysmarowaną masłem i obsypaną bułka tartą formę i włożyć do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i piec około 40 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

caralajna 29.10.2012 07:11
lubię mazurki
Seba 30.05.2012 09:29
pycha
adam1f 18.02.2012 01:49
dobry
kitka 31.01.2011 14:06
świetne!!!!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak