Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos holenderski

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

żółtko jajek 4 szt
sok z cytryny 0,5 łyżeczki
masło 120 ml
musztarda 1 łyżeczka
pieprz do smaku
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Sos holenderski

Żółtka wrzucić do miski, dodać sok z cytryny. Jajka ubić nad gotującą się wodą aż sos będzie bladożółty. Dodać roztopione masło, cały czas mieszając, następnie musztardę, szczyptę soli, pieprzu i trochę posiekanego estragonu. Trzymać w cieple aż do momentu podania. Podawać z warzywami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak