Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ostry sos musztardowy

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szalotka 2 szt
kapary 2 łyżki
wywar z kurczaka 0,5 l
musztarda ziarnista 2 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
masło 1 łyżka
śmietana 2 łyżki
oliwa 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Ostry sos musztardowy

Na patelni rozgrzać oliwę, dodać pokrojoną szalotkę, smażyć około 1 minuty. Następnie dodać posiekany kapary, wywar z kurczaka, musztardę, sól i pieprz do smaku. Gotować 10-15 minut. Na końcu dodać masło i śmietanę. Podawać do ryb.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta 15.05.2013 08:25
lubie taki sos
olkaaa 21.07.2012 21:11
super przepis
Angelika10 21.11.2011 21:45
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak