Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tort czekoladowy z malinami

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

dżem malinowy 0,5 l
maliny świeże 35 dag
jaja 13 szt
cukier 110 g
kakao 40 g
cukier puder

Przepis i sposób przygotowania na: Tort czekoladowy z malinami

Dżem malinowy podgrzać w rondelku, dodać 25dag świeżych owoców, całość ostrożnie wymieszać. Odstawić dżem aby ostygł.
Z 13 jajek oddzielić białka od żółtek. Do żółtek dodać 110g cukru i wszystko razem utrzeć na pulchną masę, dodać kakao i wymieszać z ubitą pianą z białek. Przygotować 2 formy, przelać ciasto po połowie do każdej i piec w nagrzanym piekarniku do 180 stopni przez 20 minut.
Ciasto ułożyć na paterze, nałożyć malinowe nadzienie, przyłożyć drugim ciastem i ułożyć świeże maliny, posypać cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta 29.08.2013 10:36
świetny deser
Iwusia 25.05.2012 22:32
wyśmienity torcik
Monika193
Monika193 16.12.2010 23:01
taki tort musi być pyszny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak