Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

karp w sosie cebulowym

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

karp 2 szt.
bułki 2 szt.
natka pietruszki 1/2 pęczka
masło 1 łyżka
musztarda 1 łyżka
Żelatyna wieprzowa Prymat 2 łyżeczki
marchewka 2 szt.
pietruszka 2 szt.
seler 1 szt.
cebula biała 3 kg
sól

Przepis i sposób przygotowania na: karp w sosie cebulowym

Sprawione karpie ugotuj w całości. Półtora karpia pokrój w dzwonka, ułóż na półmisku. Pozostały kawałek ryby obierz ze skóry i ości, zmiel. Żelatynę namocz w 50 ml wody, rozpuść na małym ogniu.
Zmieloną rybę wymieszaj z żółtkami, bułkami, posiekaną natką, żelatyną, masłem i musztardą. Na koniec dodaj ubitą z białek pianę, przypraw solą i pieprzem. Farszem napełnij dzwonka karpia.
Cebule, seler, marchewki i pietruszki pokrój, zalej wodą (tak, by je przykryła), ugotuj. Zmiksuj, przypraw. Polej karpia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Agnieszka/picola 28.07.2011 21:50
dobre
ziutula
ziutula 04.01.2011 01:01
smacznego...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak