Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

hamburgery rybne z koperkiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filety z morszczuka 80 dag
kajzerka 1 szt.
mleko 1/2 szklanki
jajko 2 szt.
masło 1 łyżka
seler naciowy 2 łyżki
migdały mielone 3 łyżeczki
koperek 3 łyżeczki
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 szklanka
olej
sałata
grahamki 8 szt.
pomidory 2 szt.
sól
majonez
cebula czerwona 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: hamburgery rybne z koperkiem

Kajzerkę namocz w mleku. Odciśnij z miel razem z rybą. Rozgrzej masło, wbij jajka, usmaż jajecznicę. Dodaj do zmielonej ryby.
Do masy dołóż cebulę, seler naciowy, migdały oraz koperek. Przypraw. Wyrób. Uformuj 8 kotletów. Obtocz je w tartej bułce.
Kotlety smaż na oleju ok. 1,5-2 minuty z każdej strony. Gotowe burgery rybne podawaj w bułce grahamce, najlepiej z sałatą, pomidorami oraz majonezem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 23.05.2015 16:06
nie jadłam takich
rzenia15 13.03.2011 11:04
bardzo fajny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak