Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotlety mielone z ryby

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet ryby 4 szt
boczek 200 gram
cebula czerwona 1 szt
koperek 3 łyżki
marchewka 1 szt
czosnek 2 ząbki
jajko 2 szt
sól do smaku
pieprz do smaku
bułka 1 szt
olej

Przepis i sposób przygotowania na: Kotlety mielone z ryby

Zmielić: filety ryby (dowolna ryba), boczek, cebulę, marchewkę, czosnek, dodać posiekany koperek i namoczoną i odciśniętą bułkę. Wbić jajka, doprawić.
Formować kotlety i smażyć na rozgrzanym tłuszczu.

Bardzo smaczne z pikantnym sosem pomidorowym i ziemniaczkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak