Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Suflet z powideł

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

powidła śliwkowe 1/2 szkl
białka z jajek 5 szt
cukier 2 łyżki
bita śmietana 2 łyżki
masło 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Suflet z powideł

Naczynie żaroodporne wysmarować masłem. powidła rozgrzać. Białka ubić z cukrem na sztywną pianę, powoli dodając gorące powidła. Masę wyłożyć do przygotowanego naczynia.
włożyć do nagrzanego piekarnika do 180 stopni. Gdy wyrośnie i zrumieni się, wyjąć i podawać z bitą śmietaną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Aneta41 12.01.2013 21:30
ciekawe, bardzo prosty deserek
Katarzyna59 09.01.2013 18:59
smaczne
olkaaa 14.03.2012 07:56
chętnie spróbuję
Monika193
Monika193 28.12.2011 12:56
rewelacja
mehia 08.06.2011 18:18
ciekawy

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak