Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

tosty z serem i jajkiem

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

masło
trochę białego wina
musztarda
plastry sera dowolnego 4
jajko 2
sól i pieprz do smaku
bagietka

Przepis i sposób przygotowania na: tosty z serem i jajkiem

Bagietkę przekroić wzdłuż na pół. Podsmażyć (zezłocić) kawałki bagietki na patelni z masłem oraz nawilżyć lekko białym winem. Posmarować kawałki bagietki musztardą oraz położyć na nich ser . Włożyć do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni, aż ser się lekko upiecze. Położyć na bagietce jajko i od razu podać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IKrakowianka 15.05.2011 23:43
zapowiada się pyszne śniadanko
RenataZ-et 08.03.2011 22:57
Z winem? Super-podoba mi się ten pomysł :)
Kate131 16.12.2010 13:14
takich nie jadłam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak