Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

klasyczna botwinka

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

biodrówki 1/5 kg
włoszczyzna
ziemniaków 300g
botwinki 2 peczki
koncentrat buraków w butelce
koperek
szczypiorek
śmietana
mąki 2lyz
jajko ugotowane na twardo 3

Przepis i sposób przygotowania na: klasyczna botwinka

Gotuje rosół, wyjmuje mięso.
Do wywaru wkładam pokrojone ziemniaczki i buraczki z botwinki, gotuje aż zmiękną.Dodaje pokrojoną botwinkę, gotuje jeszcze chwilę. Dolewam pół butelki koncentratu, doprawiam kwaskiem, solą, cukrem do smaku. Wlewam śmietanę rozbełtaną z mąką i prawie zagotowuje.Posypuje zieleniną.
Podaje z jajkiem na twardo SMACZNEGO

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

grazia1 17.04.2011 18:33
super
Grażyna13 13.02.2011 16:17
Dobra :)
alaaa 02.02.2011 16:23
klasyka ale smaczne
Kate131 16.12.2010 13:13
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak