Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos chrzanowy z jablkami

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

chrzan tarty 2 lyzki
jabłka 2 szt
jogurt naturalny 1 szkl
sok z cytryny do smaku
musztarda 1 łyżka
sól do smaku
cukier do smaku
jajko ugotowane na twardo 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Sos chrzanowy z jablkami

Obrane jabłka zetrzeć na tarce o drobnych oczkach, skropić sokiem z cytryny. Jogurt wymieszać z chrzanem i musztardą, dodać posiekane jajko i utarte jabłka. Przyprawić do smaku solą i cukrem, wymieszać. Podawać do mięs, ryb i jaj.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

barbara11561 06.07.2011 09:52
bardzo ciekawy przepis
mehia 02.05.2011 20:20
apetyczny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak